За підсумками роботи публічного акціонерного товариства «Червона зірка» за 9 місяців 2011 року була проведена звітна конференція, учасниками якої стали Олексій Кушніров, директор Продуктової команди зернових машин ПАТ «Червона зірка» та Володимир Лукіянчук, голова правління – виконавчий директор Приватного акціонерного товариства «Торговий дім «Червона зірка».
За цей час обсяги виробництва техніки ПАТ «Червона зірка» збільшилися майже в 2 рази. Так, в минулому році було випущено 2264 одиниці техніки, а в поточному – 4363 одиниці.
Одночасно із збільшенням обсягу виробництва зростає потреба підприємства «Червона зірка» в кадрах. Так, за 9 місяців 2011 року середньосписокова чисельність робітників склала 1637 чоловік, що на 255 чоловік більше, ніж за 9 місяців 2010 року.
Зростає і заробітна плата. Так середня зарплата на заводі у вересні склала 2793 гривні, що в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року на 598 гривень більше.
До місцевих бюджетів та соціальних фондів за 9 місяців 2011 року перераховано майже 26,5 млн. грн.
Крім того, приділяється увага капітальним інвестиціям у виробництво за
рахунок власних засобів, так за 9 місяців інвестиції склали майже 25
млн. грн.
Реалізація:
Загальний об’єм реалізації техніки виробництва ПАТ «Червона зірка» в
першому півріччі, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року,
збільшився на 41, 2%.
При цьому продажі виросли на всіх ринках збуту. На території України
продано на 347 одиниць техніки більше, ніж за 9 місяців 2010 років, на
ринку Російської Федерації реалізація виросла на 652 одиниці.
А реалізація техніки в інші країни (Молдову, Казахстан, Болгарію,
Польщу, Чехію) збільшилася майже на 60%. (за 9 місяців 2010 років вона
склала 398 одиниць, а за 9 місяців 2011 року – 636 одиниць). Частка
експорту в загальному об’ємі реалізації продукції залишилася на
колишньому рівні і склала 62%.
Відкриття їдальні:
З листопада на заводі починає роботу нова їдальня для персоналу. Її
місткість – 100 посадочних місць. Їдальня обладнана сучасним
устаткуванням: плитами, духовими шафами, посудомийною машиною. Придбана
сучасна лінія для роздачі їжі. Придбано новий посуд. Крім того, в новій
їдальні створені комфортні умови для персоналу: простора світла кухня,
підсобні приміщення, окремий санвузол, душова.
Каріне Акопян